Glide

Minder afval, hoger rendement in friet

Optisch sorteren van friet gaat gepaard met afval. Het is de kunst om dit percentage zo laag mogelijk te houden. OptiServe heeft een handig snijsysteem ontwikkeld waarmee u het rendement verhoogt. En het afval tot een minimum beperkt. Ontdek nu de kracht van de Glide.

glide500500

 

Voordelen Glide in een notendop

De Glide bevat een draaiende trommel die uw defecte frieten in de lengte in verschillende sleuven positioneert. Vervolgens transporteert deze snijmachine uw frieten naar de snijruimte. De Glide heeft een enorme capaciteit en gebruikt geen water. U bespaart dus flink op waterverbruik. De Glide is uitgerust met een verstelbare snede van 10 tot 25 millimeter. Desgewenst kunt u kiezen voor een geïntegreerde sorteertriller met uitwisselbaar sorteerdek.

Glide infeed

 

E-select en Glide: 1 + 1 = 3

Kiest u voor de combinatie E-select en Glide, dan beschikt u over een unieke configuratie om uw optische sorteerproces naar een hoger plan te tillen. De E-select zorgt voor een goede verspreiding en sortering van frieten. De ‘defecte’ frietjes worden gescand en uitgeblazen. Via een transportband komen ze in de Glide terecht. Dit handige snijsysteem snijdt bruine en zwarte punten van de frietstaven. Zo reduceert u het afval tot een minimum. En verhoogt u het rendement op slimme wijze.

 

 

 

glide1