Nieuws

“OptiServe neemt deel aan: Weert on Stage:...

een beroepenfeest van VMBO leerlingen en bedrijven.....

lees meer ....

 

Nauwkeuriger classificeren met objectherkenning...

Twee jaar geleden introduceerde Optiserve de optische sorteermachine Xcalibur. De sorteermachine gaat inmiddels de hele wereld over.....

lees meer ....

 

 

Nieuw gezicht bij OptiServe...

Met heel veel plezier stel ik mij voor als Internal Sales & Customer Service medewerkster....

lees meer ....

 

Xcalibur Demodagen wordt: “Demomaand”!

OptiServe heeft al haar klanten en prospects in de demoruimte te Maarheeze uitgenodigd om in de periode van 16 oktober tot 6 november 2017 hun product kennis te laten maken met Xcalibur, de meest innovatieve...

lees meer ....

 

Xcalibur bewijst unieke skills bij een Europees marktleider in fritesverwerking!

OptiServe kan u met trots mededelen dat Xcalibur zijn unieke skills heeft bewezen bij een van de grootste frietverwerkers in Europa. De sorteerresultaten zijn exceptioneel goed...

lees meer ....

 

Wereldwijde exclusiviteit "Glide" voor FAM nv

OptiServe BV is voor wat betreft de verkoop van Glide een wereldwijde exclusiviteit overeengekomen met FAM nv uit België. FAM is Europees marktleider...

lees meer ....

 

Wéér kiest Quik’s Potato Products voor OptiServe!

Met hun ervaring als toeleverancier voor de foodindustrie, begrijpt Quik’s Potato Products wat hun klanten beweegt...

lees meer ....

 

Orkla Zweden 3e machine

OptiServe heeft opnieuw een optische sorteermachine geïnstalleerd bij Orkla Confectionery & Snacks Zweden (OLW)

lees meer ....

 

Alle grote verwerkers

Gaetschenberger & Arnold GBR hebben goed geïnvesteerd in hun kwaliteitsproces. Deze verwerker van diverse gesneden appelproducten heeft gekozen voor een OptiServe sorteermachine met een “double-check-systeem”

lees meer ....

 

Bulgaarse medewerkers

Wat doe je als je een verwerker van bevroren frites bent en je hebt 20 Bulgaarse medewerkers in dienst en ook nog eens veel zwarte puntjes in je product? Precies, je neemt contact op met OptiServe!

lees meer ...

 

Nieuwsarchief

Lees hier eerder gepubibliceerde berichten van Optiserve

 

Vacature voor functie – Field Service Engineer

Wil jij als Field Service Engineer komen werken in een mooi groeiend bedrijf in de regio Eindhoven Weert, waar je mag werken met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van optische sorteringen. Optiserve heeft met zijn Producten een vooruitstrevende sorteeroplossing. Om deze voorsprong te blijven behouden zoeken wij een gedreven Service en Field Engineer die kan zorgen dat onze klanten met veel plezier gebruik kunnen maken van onze sorteermachines.

 

Wat worden je taken?

 • Assembleren, installeren, testen van Optische Sorteersystemen te Maarheeze
 • In bedrijf stellen van Optische Sorteersystemen op locatie in binnen en buitenland
 • Op externe locaties onderhouden van Optische Sorteersystemen, Vision besturingssystemen t.b.v. productieprocessen, transportsystemen en verdere mechanische toepassingen
 • Zelfstandig in het uitvoeren van taken en nemen van verantwoordelijkheid
 • Adviseren en trainen van personeel van cliënten
 • Afregelen van Vision systemen
 • Verbindingen leggen tussen diverse componenten van het systeem aan (veldbussen, in- en uitgangen, actuatoren enz.)
 • Lokaliseren, analyseren en verhelpen van storingen onder productie omstandigheden
 • Op afstand monitoren van machines
 • Documenteren van testrapporten, doorgevoerde wijzigingen, programma’s en schema’s
 • De bereidheid om ongeveer 30 tot 50% buiten de deur te werken. Dit kan enkele dagen aaneengesloten zijn ook binnen Europa. Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Opleidingseisen

 • MBO 3/4, of HBO richting elektrotechniek, mechatronica, industriële automatisering of besturingstechniek
 • Talen Engels , Duits (pre)
 • Machineveiligheid
 • VCA Basis
 • Ervaring met diverse besturingstechnieken en/of Vision techniek strekt tot aanbeveling

Voldoe jij niet aan alle gestelde eisen maar denk je wel iets te kunnen toevoegen aan ons bedrijf? Laat het ons weten.

 

Aanbod

 • We zoeken enthousiaste collega voor de lange termijn. Om onze collega’s enthousiast te houden willen wij graag investeren in de kennis van onze medewerkers
 • Werken onder goede CAO (Metaal en Techniek) (pensioen PMT)
 • Werken in een groeiende en innovatieve organisatie

Inlichtingen
Ben jij de enthousiaste collega die graag bij ons aan de slag wil? Neem dan direct telefonisch contact met ons op of stuur een mail. Tel.: 0495-588510 E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

“In samenwerking met Bergia Frites uit Roermond sponsoren wij het evenement van het KWF: Samenloop voor Hoop te Esch”

SamenloopvoorHoop 1

 

 

“Leerlingen op bedrijfsbezoek bij OptiServe B.V.”

Weert on Stage 28feb19 bewerkt Succesvol bedrijfsbezoek vandaag bij ons door een aantal VMBO leerlingen uit Weert en omstreken. Zij kregen een demonstratie filmpje te zien en een introductie door mijn collega Herbert Klunder. Vervolgens een rondleiding door ons bedrijf en een demonstratie van een Xcalibur optische sorteermachine. Hopelijk hebben deze jongens een indruk gekregen van het vak machinebouwer/monteur en zien ze een toekomst in de metaal- en technieksector zitten. Enthousiaste jonge mensen kunnen we goed gebruiken in onze branche. Met dank aan de organisatie van Weert on Stage en Guy Somers van Werk en vakmanschap.

 

 

 

“OptiServe neemt deel aan: Weert on Stage: een beroepenfeest van VMBO leerlingen en bedrijven”

weertonstage

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.


VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.
On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Ons bedrijf heeft zich aangemeld om deel te nemen voor leerlingen met interesse voor het beroep van metaalbouwer/machinebouwer. Enkele leerlingen hebben zich op 12 febr. tijdens de Weert on Stage dag aangemeld en zullen binnenkort ons bedrijf bezoeken voor de Doe Dag. Wij zien er naar uit deze jonge mensen te verwelkomen en te informeren.

 

 

 

“Tevreden terugblik op een zeer geslaagde beurs.”

 

Met ons Team kijken we terug op een zeer geslaagde beurs! Hartelijk dank aan alle relaties die met ons samen ons 15-jarig jubileum hebben gevierd tijdens de Interpom Primeurs 2018. We stelden uw aanwezigheid zeer op prijs. Uiteraard zijn we in 2020 weer van de partij.

 

 Interpom2018 Team klein

 

Nauwkeuriger classificeren met objectherkenning

Twee jaar geleden introduceerde Optiserve de optische sorteermachine Xcalibur. De sorteermachine gaat inmiddels de hele wereld over. Uniek is met name de wijze waarop de machine aardappelproducten scant en uitblaast. Pomfresh heeft de machine sinds februari 2018 in gebruik. Leest u bijgaand artikel voor meer informatie. Bron: Primeur november 2018.

 

lees verder (pdf)

banner interpom primeurs 2018 960x150px

OptiServe BV viert 15-jarig bestaan tijdens Interpom Primeurs 2018!

 

logo Optiserve 15 jaar transparant
 
OptiServe bestaat dit jaar 15 jaar en dat willen we graag samen vieren met u! Het is ons daarom een genoegen u uit te nodigen op onze stand tijdens de Interpom Primeurs 2018 waar u onze nieuwste Xcalibur 720 met eigen ogen kan bewonderen. Wij informeren u daar graag uitgebreid over zijn unieke prestaties en hoe Xcalibur het rendement van uw productieproces zou kunnen verbeteren, want die sorteerresultaten zijn uitzonderlijk goed.
 
Foto deel stand leeg1
 
 
 
Daarmee heeft OptiServe de norm in de aardappelindustrie voorgoed veranderd!
 
U bent van harte welkom op onze stand, no. 1122, Hal 1, op 25, 26 en 27 november 2018 op de Kortrijk XPO (België) om samen het glas te heffen.
 
 
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de beurs:

Xcalibur Demodagen wordt: “Demomaand”!

 

OptiServe heeft al haar klanten en prospects in de demoruimte te Maarheeze uitgenodigd om in de periode van 16 oktober tot 6 november 2017 hun product kennis te laten maken met Xcalibur, de meest innovatieve optische sorteermachine met zijn buitengewone sorteerresultaten. Tijdens de demodagen zijn alle innovatieve eigenschappen van deze machine extra belicht. Alle verwelkomde verwerkers in de foodindustrie uit binnen- en buitenland kregen de kans om het sorteerresultaat op hun product te mogen zien, met een inachtneming van hun eigen problemen en specifieke wensen. Vanwege de vele aandacht en bezoekers die OptiServe heeft mogen ontvangen is die periode met nog eens ruim 2 weken verlengd en mag er worden gesproken van een Demomaand”!

 

Xcalibur exceptional sorting results 0 lr
De demo’s met Xcalibur leverden de verwerkers interessante inzichten op. Veelal kreeg OptiServe de bevestiging van de goede resultaten, maar ook dat zij over een grote ervaring beschikken.
 
Vooral de prospects vonden hetgeen OptiServe heeft voorgelegd erg verfrissend:
 
“Eindelijk is er een bedrijf met een andere visie dat de zaken vanuit een voor mij nieuw standpunt belicht, want Xcalibur sorteert eigenlijk op een andere manier”

“Met grote zekerheid verwijdert Xcalibur een gescand defect en dat terwijl er nauwelijks goed product tussen het slecht zit. Er is geen beter sorteren dan dit”

“OptiServe heeft een goed en gemotiveerd team met de beschikking over een gedegen kennis van de sorteertechniek dat achter hun product staat”

“Er is overal over nagedacht. Er zijn zelfs problemen opgelost waarvan wij onbewust allang hebben geaccepteerd dat dit bij optische sorteren hoort…”
 
… en dat komt voort uit het feit dat OptiServe met al die ervaring met verschillende merken, altijd de verbeteringen van ieder merk heeft kunnen zien. Door jarenlange expertise met gebruikte machines kwam die kennis eigenlijk altijd zó naar OptiServe toe.
erder heeft OptiServe de visie gedeeld met alle bezoekers over:

 - Gepatenteerd “intelligent uitblazen”
 - Capaciteitsverhoging door hogere snelheid
 - In-line lengtemeting
 - Op lengte en grootte sorteren
 - Reverse sorting (op goede producten blazen, in plaats van op de slechte)
 - Stabiliteit van het visionsysteem
 - Beschikbaarheid en feedback van data (OPC-UA)
 - Duurzaamheid en luchtverbruik
 - Hygiëne en onderhoudsgemak
 
Dat OptiServe de Demodagen heeft verlengd naar een maand zegt genoeg over de interesse die OptiServe heeft genoten. En dan nog zijn er bedrijven niet geweest, die hebben toegezegd later deze maand alsnog te komen kijken!
Gezien de vele positieve reacties en interessante ‘leads’ verwacht OptiServe dat Xcalibur nog aan een hoop fantastische mensen en bedrijven gaat worden gekoppeld en daarmee een glansrijke toekomst tegemoet gaat!
 Xcalibur kan het wèl lr

 

Xcalibur bewijst unieke skills bij Europees marktleider in fritesverwerking!!

 

OptiServe kan u met trots mededelen dat Xcalibur zijn unieke skills heeft bewezen bij een van de grootste fritesverwerkers in Europa. De sorteerresultaten zijn exceptioneel goed en daarmee heeft OptiServe de norm in de sorteerwereld voorgoed veranderd!

 

OptiServe Xcalibur 002

 

Twee jaar geleden toonde OptiServe op de Interpom Primeurs te Kortrijk een preview van Xcalibur, de nieuwste generatie optische sorteermachine. Dit jaar werd de eerste machine met succes geïnstalleerd bij een Europese marktleider in friet. De machine heeft hier de vooraf gestelde doelstelling overtroffen. Dit levert het bewijs dat de markt klaar is voor Xcalibur. Afgelopen november presenteerde OptiServe de nieuwe frietsorteerder wederom op de Interpom Primeurs. Ook deze machine is al verkocht!!

 

 OptiServe Xcalibur 001

De heren Barthel, Kuijten, Morthorst, van Kasteren, Schulze en Schmidt nemen een toast op de nieuwe investering. Ook Agrarfrost in Oschersleben wacht met smart op de komst van hun krachtpatser, Xcalibur.

 

Met name het sorteerresultaat maakt de machine onderscheidend. Zo levert Xcalibur het productieproces een significante verbetering op. Het gepatenteerde “Intelligent Puffing", maakt Xcalibur zo bijzonder. De machine scant en creëert realistische beelden van de passerende aardappelproducten. Daardoor weet het systeem exact hoe de frites is gepositioneerd. Aan de hand daarvan worden defects uitgeblazen met behulp van compactere ventielen met schakelsnelheden van 1 milliseconde. Het uitblazen gaat zo nauwkeurig op het object dat de invloed op het 'goede' product nagenoeg nihil is.

 

Xcalibur exceptional sorting results 0 lr

Xcalibur heeft nog vele voordelen meer. Deze voordelen mag u absoluut niet missen!

 

Het liefst licht OptiServe deze persoonlijk toe. Belt u daarom voor een afspraak naar 0495-588510 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

U bent van harte welkom in Maarheeze!

 

 

 

Wereldwijde exclusiviteit "Glide" voor FAM nv!

 

 

OptiServe BV is voor wat betreft de verkoop van Glide een wereldwijde exclusiviteit overeengekomen met FAM nv uit België. FAM is Europees marktleider voor industriële snij-oplossingen voor de voedingssector.

 

 banner FAM frites 002

Natuurlijk kent u Glide, de snijmachine voor defecte frietstaven! Vanwege zijn zeer eenvoudige werking en aantrekkelijke “Return of Investment”, verkoopt OptiServe deze snijmachine al 4 jaar met succes. Dit gegeven is in de wereld van frites-processing niet onopvallend gebleken.

 

Ook FAM nv, gevestigd in Kontich België, heeft deze bevestigingen uit de markt teruggekoppeld gekregen en ziet Glide  de ‘spot cutter’, als een toevoeging op hun rijke scala aan snij-oplossingen. Daarom is Guy Baeten, ‘Strategic en Business Development Manager’ van FAM nv, blij met deze ontwikkeling:

 

“FAM nv maakt snijmachines voor het versnijden van aardappelen in schijfjes, blokjes en frites. Het snijden van aardappelen is een zeer precies en belangrijk onderdeel van het proces naar een perfect eindproduct. FAM nv wenst haar klanten te helpen met de beste snijoplossingen en de volledig  in roestvrijstaal gemaakte Glide vervolledigt ons aanbod van specialist van aardappelsnijmachines. Daarnaast kunnen wij Glide niet alleen inzetten voor het snijden van defecte frietstaven, maar zien tevens mogelijkheden in andere sectoren.”

 

Glide lrVincent Kuijten, Sales Manager van OptiServe, is razend enthousiast: “Dit is echt fantastisch! Het is een groot compliment voor ons dat bedrijven als FAM dergelijke potentie zien in ons product, want de machines van FAM onderscheiden zich wereldwijd als de technisch en functioneel beste oplossingen! Dit geeft aan waar OptiServe staat met onze innovatieve denkwijze en de gerichtheid naar de praktijk, echt geweldig!” Daarnaast geeft Vincent aan dat OptiServe de laatste maanden veel energie heeft gestoken in een professionalisering van de ‘spot cutter’: “Zo heeft Glide betere messen gekregen, een verbeterde doorloop van het product door de machine, maar ook hebben we gewerkt aan de ‘essentiële veiligheids- en gezondheidseisen van de Machinerichtlijn’. En”, vult hij aan, “dat FAM deze professionalisering ziet en daarmee onze Glide gaat verkopen geeft ons de mogelijkheid om ons te concentreren op de optische sorteermachines en met name onze grootste innovatie -  ‘Xcalibur‘ . Dat wil niet zeggen dat OptiServe afstand neemt van Glide, want  voor vragen en ‘Turn-Key’ projecten met Glide kunnen klanten nog steeds bij mij terecht hoor!”

 

FAM Glide kleur q lrWanneer u vragen heeft over dit nieuwsbericht, aarzel dan niet OptiServe te contacteren. Uiteraard zijn zij bereid om uw vragen in een persoonlijk gesprek te beantwoorden.

“Wéér kiest Quik’s Potato Products voor OptiServe!”

 

Met hun ervaring als toeleverancier voor de foodindustrie, begrijpt Quik’s Potato Products wat hun klanten beweegt en welke eisen zij kunnen stellen. Zij zijn in staat om gewenste kwaliteit te leveren die passend is bij het product of merk. Hierin is OptiServe een belangrijke schakel. Al meer dan 10 jaren lang is OptiServe de voorkeursleverancier als het gaat om optische sorteermachines op hun divers gesneden aardappelproducten. In het totale proces zorgen deze machines voor die gewenste kwaliteit van hun aardappelschijfjes, -blokjes, -partjes, krieltjes en frites.

  

Peter Quik Jr, directeur van Quik’s Potato Products B.V. zegt dat er eigenlijk voor hem op dit gebied geen andere keuze is dan OptiServe!

Peter zegt: “Wij werken alleen samen met leveranciers die iets aan onze visie toevoegen. Zij zullen blijvend betrouwbaar moeten zijn en altijd de wil hebben te blijven presteren. Daarnaast hebben wij op al deze sorteermachines voorspelbare onderhoudskosten, welke aansluiten bij ons beeld hiervan. Dat werkt helder en is erg fijn!”

“En”, vult Peter aan: “wij hebben de behoefte om het kwaliteitsmanagement in onze fabriek te blijven verbeteren en daarom hebben wij wéér geïnvesteerd in een optische sorteermachine van OptiServe!”

 

logo Quiks lr 

 

“Orkla Zweden investeert in 3e sorteermachine bij OptiServe”

foto260OptiServe heeft opnieuw een optische sorteermachine geïnstalleerd bij Orkla Confectionery & Snacks Zweden (OLW). Deze verwerker van chips is de marktleider in Zweden.
Daar zij goede ervaringen hebben in de Scandinavische groep en omdat Orkla Zweden ook al blij is met de twee andere optische sorteerders, was de keuze duidelijk: de 3e machine wordt ook een OptiServe!

Stefan Larsson, Projectmanager bij Orkla Confectionery & Snacks Zweden is tevreden en zegt:


“OptiServe heeft eerder twee sorteermachines geleverd en onlangs hebben we de derde geïnstalleerd. De resultaten zijn erg goed!”

 

foto2260Project ‘Orkla Zweden’ omvat:
- OptiServe C1700 v.z.v. detectiesysteem met laatste cameratechnieken
- Transport systeem van afgekeurde chips

OptiServe vervangt 20 Bulgaarse medewerkers!

Bulkarto 260Wat doe je als je een verwerker van bevroren frites bent en je hebt 20 Bulgaarse medewerkers in dienst en ook nog eens veel zwarte puntjes in je product? Precies, je neemt contact op met OptiServe!

Vasil Glavchev en Ilia Iliev luisterden samen naar het advies van Antoon Wallays van Agristo NV en namen contact op met OptiServe.
Vanaf de eerste minuut liep het contact als gesmeerd. Al heel snel daarna installeerde OptiServe een project met een optische sorteermachine en twee stuks Glide in het Bulkarto koelhuis te Gabrovo, Bulgarije.

Vasil Glavchev zegt: “Onze families zijn gecharmeerd van OptiServe’s houding naar onze problemen en het vinden van de oplossingen hiervoor!”
Bulkarto 260 1En natuurlijk is OptiServe blij met tevreden klanten en ‘vrienden-voor-het-leven’!

Project ‘Bulkarto’ omvat
- OptiServe sorteermachine v.z.v. detectiesysteem met laatste cameratechnieken
- Twee Glide’s, v.z.v. opvoerband en sorteerdektriller
- Afvoerband en opvoerband naar de verpakking

“Alle grote verwerkers van gesneden appelproducten hebben een OptiServe”

Gaetschenberger260Gaetschenberger & Arnold GBR hebben goed geïnvesteerd in hun kwaliteitsproces. Deze verwerker van diverse gesneden appelproducten heeft gekozen voor een OptiServe sorteermachine met een “double-check-systeem”. Dat betekent een transportsysteem dat twee sorteringen over één sorteermachine mogelijk maakt. Een grote stap vooruit in het kwaliteitsproces van deze Duitse appelverwerker. Het was voor Udo Gaetschenberger snel duidelijk dat hij voor OptiServe ging kiezen, want zegt hij: “Alle Nederlandse grote verwerkers van gesneden appelproducten hebben een sorteeroplossing van OptiServe en zijn daar tevreden over.”

En dat klopt! Zelfs VS Apple Industries, Europa’s grootste verwerker heeft er een!
 
Project ‘Gaetschenberger’ omvat:
- OptiServe 1300 v.z.v. detectiesysteem met laatste cameratechnieken
- Invoertriller, type 1300
- Double-check-systeem