Xcalibur

dé innovatieve alleskunner

Ontdek nu de snelheid en daadkracht van deze intelligente, innovatieve alleskunner. De Xcalibur blinkt uit in een computergestuurde kwaliteitscontrole van uw optische sorteerproces. Sorteren krijgt een nieuwe dimensie door oneindig veel classificatiemogelijkheden. En bovenal: de productiviteit van uw productieproces gaat met sprongen vooruit.

 

Xcalibur vrijstaand new

 

XCalibur classificatie 

classificatie

Oneindig veel classificatiemogelijkheden

De Xcalibur is een mannetjesputter met ongekende prestaties in optisch sorteren. Doe uw voordeel met de enorme variatie in classificatiemogelijkheden. De Xcalibur scant en creëert realistische beelden van de aardappelproducten die passeren. Het slimme computersysteem sorteert op structuur, massa, vorm en kleur. U stelt deze ‘alleskunner’ eenvoudig in op type product, gewenste kwaliteit en andere specifieke eisen.

intelligent uitblazen

Ongeëvenaard in intelligent uitblazen

De gepatenteerde wijze waarop de Xcalibur aardappelproducten scant en uitblaast is ongekend.

4 camera’s werken intensief samen om de voorbijkomende producten in beeld te brengen. De positie op de lopende band speelt daarbij geen rol. Na dit optische samenspel laat de Xcalibur zich van zijn ‘slimste’ kant zien. In een fractie van eenmilliseconde neemt hij de intelligente beslissing: goedkeuren of uitblazen. Per seconde verwerkt hij zo 3500 – 4000 objecten. Dit ongeëvenaarde aantal maakt de Xcalibur uniek.

speed1

Duizelingwekkende sorteersnelheid

De Xcalibur is niet alleen een echte krachtpatser. Hij is ook de snelheidsduivel onder de optische sorteermachines. De huidige, gangbare technologie voorziet in een sorteersnelheid van maximaal 3 m/s. Dankzij innovatieve software en de mechanische constructie haalt de Xcalibur een maximumsnelheid van 5 m/s. Denkt u zich eens in wat het effect van deze hogere verwerkingssnelheid op uw productiecapaciteit is. Uw voordeel: u hebt geen bredere detectieband nodig om de capaciteit te vergroten. En u profiteert van een beter productspreiding.

 

 

 

kwaliteitscontrole

Kwaliteitsimpuls met inline kwaliteitscontrole

Neemt u regelmatig samples tijdens het sorteerproces om de kwaliteit te meten? Met de Xcalibur kunt u deze stap overslaan. De machine beschikt over een computergestuurde kwaliteitscontrole. Met een visual remote control kunt u die ook op afstand monitoren. De Xcalibur levert u zo niet alleen een besparing in tijd en arbeid op. Het sorteerproces en de kwaliteitscontrole krijgen beide een flinke impuls. Defecten worden gescand en direct verwijderd. Goede producten worden nauwkeurig geteld. En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week.